Osteopathie bij baby’s, moeders en kinderen

Na een periode van enorme ontwikkeling en groei in de buik, gaat het echt beginnen! Een kindje wordt geboren!

Maar we beginnen wel meteen met een van de meest “bedreigende” situaties die we in ons leven meemaken. De bevalling. Gelukkig gaat dat meestal goed. De hele bevalling is een aaneenschakeling van processen die heel belangrijk zijn voor onze start en ontwikkeling.

Ligt het hoofdje wel goed, of ligt de baby in stuit? Blijft het schoudertje hangen? Of zit de navelstreng om de nek? In het vruchtwater gepoept? Een keizersnede. Het zijn allemaal zaken die de start anders kunnen laten lopen dan verwacht.

Soms duurt een bevalling, of zeker het persen, wel heel lang. Of soms heel erg kort, wat lang niet altijd zo gunstig is voor het kindje en de moeder.

Vaak kunnen deze oorzaken leiden tot lang/veel huilen, spugen, een voorkeurshouding, overstrekken, reflux, moeilijk drinken, moeilijk poepen, weinig slapen of gewoon niet lekker in het vel zitten. Ouders voelen vaak goed aan als er iets niet goed gaat.

De medewerkers van Optimum Osteopathie nemen de hele zwangerschap en bevalling door. Op zoek naar mogelijke oorzaken van de klachten. Daarna onderzoeken zij de baby op bewegingsbeperkingen of functionele beperkingen. Afhankelijk van wat ze vinden, gaan zij de baby behandelen. Eigenlijk een klein handje helpen bij de start, zodat het lichaam zelf weer alles goed gaat aansturen. Meestal zijn er niet veel behandelingen nodig. Baby’s reageren meestal heel snel.

Moeders

De hele zwangerschap en de bevalling kunnen ook een behoorlijke wissel trekken op het lijf van moeder. Het kan ook bij moeder leiden tot klachten. De osteopaat kan vaak een helpende hand naar herstel bieden. Een steuntje in de rug!

Kinderen

Soms zijn de klachten net na de geboorte niet zo heel duidelijk en worden die in de loop van de jaren pas opgemerkt. Door de cursus Geïntegreerde Technieken die de medewerkers van Optimum Osteopathie hebben gevolgd, zijn zij extra getraind om baby’s en opgroeiende kinderen te behandelen met startproblemen, maar ook met gedrag- en leerstoornissen.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Bezoek de site van Optimum Osteopathie:

www.optimum-osteopathie.nl

Of neemt u telefonisch contact op: 030 2941017

Roalt Dijkstra DO-MRO

Gezien Heersche DO-MRO

 

 

Contact

Neem contact op